En helg i Dublin..

Lite försenat inlägg men bättre sent än aldrig, right?!

I torsdags kväll när vi alla hade slutat jobba (jag, Fredrika, Hayley och Cecilia) begav vi oss till London. Spenderade kvällen och natten hemma hos Vickie. Tack för det!

I fredags ringde klockan 4.35. Sedan tog vi tunnelbanan till det stället där vi skulle möta upp alla andra som också skulle till Dublin. In i bussen och sedan påbörjade vi vår långa resa. Åkte från London till Hollyhead, Wales. Sedan tog vi färgan över till Dublin. Bussen vad smockfull. Dom flesta var trötta men glada. Några av killarna öppnade sina första öl klockan 8.. Haha.
Kom fram vid 6 eller 7.. Upp till våra rum, duschade och gjorde oss i ordning. 8.30 träffades vi alla i lobbyn, sedan begav vi oss till en pub i närheten av hostelet. Jag, Cecilia och Fredrika bestämde oss för att gå hem ganska tidigt, så vi var redo för lördagen.

Lördag=St. Patrick's day! Upp vid 8, fixade och åt frukost, sedan begav vi oss till stan för lite shopping. Vid 11 träffades vi på hostelet, för att sedan ta gruppbild och bege oss till den stora paraden. Sjukt myckel folk vilket gjorde att man inte kunde se så mycket. Men det gjorde inget. Jag hade kul ändå!! Spenderade några timmar i stan, sen gick vi hem och vilade lite. På kvällen bestämde vi oss för att tillaga pasta och tomatsås, mums. Vid 9 eller nå begav vi oss till stan. Hittade en trevlig pub där vi spenderade kvällen. Lyckad dag!!

I söndag var det dags att åka till Guinness bryggeriet i Dublin. Bussen gick vid 10 tiden.. Spenderade några timmar på bryggeriet. Vi fick lära oss att hälla upp en pint Guinness, då nu har jag ett diplom på det! haha. Efter det hittade vi en liten Irlänsk pub där vi åt lunch. Gick hem och vilade. Sen gick jag, Fredrika och Cecilia till stan och utforskade och shoppade lite. Resten av dagen/kvällen spenderades på hostelet. Middag den dagen blev tomatsoppa och bröd. Duktiga kockar!

I måndags ringde klockan 5.10. Upp och göra sig i ordning. Packade det sista och sedan ner till bussen som gick 6.30. Nu var den inte lika full längre. Tappade några passagerare i Dublin. haha. Sov ganska mycket på bussen. Vi kom fram till London igen vid 6.30.. Sedan var det bara att ta tunnelbanan & tågen hem till Ely igen. Var framme vid halv 10. Så åt lite soppa sedan kröp jag ner i sängen..

Lyckad Helg!!!

I Dublin har jag;
  • Firat St. Patrick's day
  • Varit på en irlänsk pub
  • Hört ett irlänskt band spela live
  • Sett riverdans live
  • Hällt upp en perfekt pint Guinness
  • Sjungt svenska godnatt visor till aussies och kiwis
  • Skapar Swenadia
  • Träffat nya trevliga människor (två från Ely!!)